Mjau!

image19GRATTIS: Idag fyller Catwoman - Michelle Pfeiffer 50 år. Enligt mig så har hon bara blivit vackrare och hetare med åren. Vem skulle tacka nej till den där Tim Burton-regisserade Catwoman-filmen det talades om efter Batman Returns framgång? Nu kommer säkert detta aldrig att hända, men man kan ju drömma (okej, då får det bli inom den närmaste tiden… hon får ju inte bli för gammal, hehe). Och nej, jag vill inte se den hemska Catwoman-filmen med Halle Berry.

En till barndomshjälte fyller också år, nämligen Den sista Mohikanen - Daniel Day-Lewis. Han fyller 51 år. Man minns det som igår då han sprang omkring med sin långa hårman tillsammans med indianerna. Nu senast sågs han som cowboy i There Will Be Blood.

Skrikigt och blodigt i [Rec]

image18RECENSION: Efter Guillermo del Toro’s El Laberinto del fauno (Pan’s Labyrinth) så har det kommit en hel del Spanska och Mexikanska filmer till Sverige. Och då mestadels skräck. Senast såg jag den otroligt obehagliga El Orfanato (The Orphanage), som även den är producerad av nyligen nämnda person. Det som var skämmande i El Orfanato var inte att den var blodig och äcklig. Den var vackert berättad och hade en kuslig stämning rakt igenom.

Den här gången får vi se det förstnämnda, i regissören Jaume Balaguerós händer.
[Rec] är filmad i förstapersonsvinkel hela tiden, precis som den amerikanska Cloverfield som tog biobesökarna med storm. Detta gör att man kommer närmre skräcken, personerna och kaoset. Men i [Rec]’s fall så är det enligt mig lite för mycket kaos och panik. Det kan ju å andra sidan ha att göra med att personerna vi får följa – reporten Ángela och hennes kameraman. Dem filmar sitt reportageprogram ”Medans du sov” och följer med ett Brandmänsteam på deras uppdrag. Till slut kommer vi till en lägenhet med en sjuk kvinna. Eller ja - En zombie, rättare sagt.

I trapphuset och resten av lägenheten utspelas filmen, och på nedervåningen samlas alla hyresgäster av polisen. Det är nu filmen börjar ta fart, efter att en polis blivit biten av zombiekvinnan. Filmen är helt klart spännande, men jag stör mig lite för mycket på den skrikiga Manuela Velasco som spelar Ángela för att kunna njuta av filmen fullt ut. Självklart har man ju i åtanke att det blir kaosartat ifall man är omringad av zombies, så det är förståligt. Detta bidrar dock mer till irritation än till känsla, men efter en halvtimma tänkte jag inte så mycket på Ángelas skrikande längre. Filmen är ju trots allt riktigt skrämmande i vissa scener, och jag hoppade till både 1 och 2 gånger (och det händer verkligen inte ofta). Blodigt och goreig är den med. Oh ja!

image16

Vill du ha en chokladpringla?

image15GRATTIS: Idag fyller action-stjärnan Jet Li 45 år. Han imponerade stort på mig i filmen Danny the Dog. Där visade Jet att han kunde göra andra saker än att bara kicka ass, skådespela riktigt bra. Grym film! Nu har jag iof sig inte sett mer än 4-5 filmer med honom, och då var första filmen Kiss of the Dragon. Den kommande filmen The Forbidden Kingdom där Li spelar mot Jackie Chan ser ut att bli skapligt underhållande.

Igår fyllde även en av mina favoritkomediskådisar 38 år, nämligen Jason Lee. Han känner ni väl mest igen som Earl i komediserien My Name is Earl. Bäst är han dock i Kevin Smith's klassiska filmer Mallrats och Chasing Amy.

Jag vill även lyfta fram och kongratulera Gina Torres som fyllde 39 år igår. Främst känd som den stenhårda bruden i Joss Whedon's extremt braiga TV-serie Firefly.

Och för att inte förglömma. Al Pacino blev hela 68 år, congrats allihopa!

Juliette and the Licks

image21ÅSIKTER: Jag måste bara tipsa om Juliette Lewis band Juliette and the Licks. Ösig rock 'n' roll rakt igenom. 2005 köpte jag EP:n Like A Bolt Of Lightning och spelade sönder den tills albumet You're Speaking My Language kom samma år. Även den skivan spelade jag otroligt mycket. Nu har det gått ett par år då jag inte lyssnat på skivorna speciellt mycket, vet egentligen inte varför... men så brukar det ju bli om man lyssnar på någon skiva väldigt mycket.

Nu återupptäckte jag bandet efter att jag såg den grymma och sexiga musikvideon till låten Hot Kiss på YouTube (kolla även in den ännu grymmare Sticky Honey, som är en av dem coolaste rockvideos som någonsin gjorts enligt mig).

Dessa låtar hade jag missat då jag aldrig köpte 2006 års Four On The Floor.
Nu har jag ägt skivan och lyssnat på den i snart en veckas tid, och den slår nog dem 2 första skivorna i kick ass rock 'n' roll-skala. Nu är det bara att se fram emot kommande skivor!

Stöd Uwe Boll

image20ÅSIKER: Mannen som har fått mer skit än en laddgård på sommaren. Mannen, myten, legenden. Uwe Boll. Han har gjort filmer baserade på tv- och datorspel som ingen annan vill göra film på, och folk blir skitförbannade. Varför? För att han är en arg tysk gubbe som får mer uppmärksamhet än vad filmerna han gör får? Jag förstår inte varför alla blir så förbannade. Låt honom göra sina filmer och låt bli att titta på dem. Nu har jag bara sett House of the Dead, som, mycket riktigt - är en film gjord på det klassiska arkadspelet från SEGA. Den var så dålig så att den blev bra.

Uwe Boll har nu sagt att han ska sluta göra film ifall 1 miljon personer skriver på en protestlista. Men allvarligt, hur många regissörer har utmanat sina kritiker genom att låta dem ställa upp i en boxningsmatch mot honom? Detta är Old News, men Uwe körde på hårt... kritikerna var inte beredda på att han skulle boxas på riktigt (han har boxats i många år).
Bara en sådan här sak gör att jag hatar att älska snubben, utan honom skulle vi inte ha lika mycket att klaga på.
Skriv på listan för dem som vill ha kvar Uwe Boll.

Avslutar med ett kaxigt Boll-citat gällande protestlistan:
"I'm not a fucking retard like Michael Bay or other people running around in the business or Eli Roth making the same shitty movies over and over again," says Boll. "If you really look at my movies you will see my real genius you know, and if you go on May 23 on Postal you will see that I deliver a movie what nobody else delivered in the last 10 years, what is way better as all that social critic George Clooney bullshit what you get every fucking weekend."

31-årig TV-skådis

image18GRATTIS: Den här killen har varit med i en hel del TV-serier, det kan man lugnt säga. Första gången jag såg honom var i dem 2 första avsnitten av Buffy the Vampire Slayer. Blev lite besviken på att han inte fick vara med i mer än 2 avsnitt innan han blev vampyr och spetsad på en påle. Nästa gång jag såg honom var först flera år senare, i remaken av The Texas Chainsaw Massacre. Det gick ju inte så bra för honom då heller.
24 har han också hunnit med. Jag tycker synd om honom då han aldrig blir någon långvarig rollfigur. Någonsin.  Han fyller iaf 31 år idag - Grattis Eric Balfour!

Ny design på bloggen

FILMPAUSE: Dem senaste timmarna har jag lagt ner på att få till en lite personligare och snyggare design än vad jag hade innan. Hoppas ni gillar den, för det gör iaf jag... hehe. Blir nog dessutom flera ändringar den närmaste tiden.

Patriotisk smörja?

image16ÅSIKTER: Jag tittade precis på Ladder 49 på DVD. Köpte den för 6 kronor på Tradera, tyckte det var ett bra pris med tanke på att man hört rätt mycket om den. Mestadels negativa saker. Själv tycker jag att den var bra och berättar fint hur en brandman upplever sitt jobb (skulle jag tro iaf). Bra skådespel från främst Phoenix del, Travolta var väl inte helt kass han heller (en skådespelare jag vanligtvis har lite svårt för).

Jack + John = 133 år

GRATTIS: Idag fyller allas vår Jack Nicholson år, och han behöver väl ingen större presenation. Grattis på 71-årsdagen!

Även den charmige filmregissören/skådespelaren/manusförfattaren John Waters (mannen med den tunna mustaschen) fyller år. Han är en av dem som hjälpte den föredetta porrskådisen Traci Lords när hon var som mest nere, genom att ge henne en roll (som en svensk utbytesstudent) i rockmusikalen Cry-Baby (1990) med bland andra Johnny Depp och Ricki Lake i rollerna. Grattis till dig med!

Välkommen till FilmPause

FILMPAUSE: Jodå, jag kände också för att starta en liten filmblogg®.  Den kommer att uppdateras lite då och då när jag känner för det. Kommentarer om filmer och tv-serier jag nyligen tittat på, lite hyllningar och sågningar om både film och personer inom filmbranschen. Hoppas ni kommer att trivas.
/Dayweed

RSS 2.0